כתב-העת מגזין המזרח-התיכון עוסק בכלכלה, בתקשורת, בביטחון, בחברה ובפוליטיקה של האזור גם בהקשר לזירה הבינלאומית ולזירה הישראלית. לצד מאמרי אקטואליה, ניתן לקרוא מאמרים אקדמיים, סקירות חדשותיות, ידיעות בענייני היום וסיכומים חודשיים על אירועי טרור אסלאמי ברחבי-העולם. רבים מהמאמרים תורגמו לאנגלית, לצרפתית, לספרדית ולשפות אירופאיות נוספות. כל המידע המופיע באתר מיועד לשימוש חופשי בכל עת. תגובות, הערות או שאלות תתקבלנה בשמחה. sellayohai@gmail.com







הנקראים ביותר השבוע
חדשות המזרח התיכון
הייפא והבי - דיוקנה של זמרת לבנונית
The Sophisticated Egyptian Deception Preceded the Yom Kippur War
לאן נעלמות 20,000 נשים מוסלמיות מידי שנה
ההתיישבות היהודית בארץ-ישראל לאורך הדורות
דמותה של לילית במיתולוגיה היהודית מפרספקטיבה של ימנו
אלימות נגד נוצרים בעולם-המוסלמי ובמדינות נוספות
ניגריה - מלחמת-דת קטלנית נגד מיעוט השיעי
המלחמה התחדשה - נאומו של אבא אבן, יולי 1948
הפיכת קציני הבעת´ בסוריה 1963
אחמד סעיד ומצרים במלחמת ששת-הימים, יוני 1967
קפריסין והתרגיל הטורקי
טרור אסלאמי – נשים כשפחות מין – אפריל 2015
הטרגדיה הכפולה של הנשים היזידיות בעיראק
סומליה - סופה הטרגי של העיתונאית הודאן נלאיה
כמה עולה התמיכה הצבאית במאלי המוסלמית?
כפרים ערביים על אדמה יהודית
אנטומיה של טרור אסלאמי קטלני במוזמביק
תפקידה של ממשלת הבעת´ הסורית במלחמת ששת-הימים
La Nacionalidad Palestina como Movimiento Nacionalista de la Liga Árabe

טרור אסלאמי - כמה בני-אדם נהרגו בחודש נובמבר 2010

מאת: ד"ר יוחאי סלע

02.12.2010


 

 

 

בחודשים ספטמבר-נובמבר 2010, הכוחות המיוחדים של ארה"ב ובריטניה ערכו מבצע צבאי נרחב נגד פעילי טרור מארגון הטליבאן ומארגון אל-קאעידה פועלים באפגניסטן. במהלך שלושת החודשים הללו נהרגו כ-3,200 פעילי טרור בעשרות מבצעים חשאיים שרובם נערכו באזור הגבול המשותף בין אפגניסטן לפקיסטן. הפעילות המוגברת הזו נועדה לייצב את המצב הביטחוני באפגניסטן בכל מחיר על-מנת לבסס את שלטונו של חמיד קרזאי, ובכך תיסלל הדרך ליציאת הכוחות הזרים מהמדינה. כך למשל, דוברי נאט"ו מסרו ב-2 בדצמבר 2010 על הריגתם ותפיסתם של 271 פעילי טרור בעקבות מבצע צבאי גלוי שנערך במחוז הלמנד במהלך ששת הימים האחרונים של חודש נובמבר 2010. לפיכך, כוחות נאט"ו הפועלים באפגניסטן אינם בוחלים בנקיטת צעדים צבאיים חריפים במטרה להביא לידי חיסולם של מוקדי טרור רבים ככול האפשר - גם אם מוקדים אלה נמצאים ליד מרכזי אוכלוסייה אזרחית. הפעילות הצבאית הנרחבת של כוחות נאט"ו מתבצעת בעיקר נגד חברי "רשת חאקאני" שתכננה את חיסולם של סוכני ה-CIA באפגניסטן ב-31 בדצמבר 2009.

 

דוברי ארגון אל-קאעידה בתימן הכריזו במהלך חודש נובמבר 2010 שהאוכלוסייה השיעית המתגוררת בצפון-המדינה וארגון הטרור השיעי "אל-חוט'יין" הנתמך בידי איראן, מהווים מטרות לגיטימיות לפיגועים. בחודש נובמבר 2010 התבצעו שני פיגועי טרור רצחניים בצפון-המדינה שגרמו למותם של עשרות בני-אדם - רבים מהם חפים-מפשע. הכרזה דומה, מפי דוברי אל-קאעידה, נמסרה גם בנוגע לקהילה הנוצרית המתגוררת בעיראק. במהלך החודשים אוקטובר-נובמבר 2010 נהרגו עשרות נוצרים בפיגועי טרור, וכן נערכו התקפות על כנסיות ועל מבנים נוספים שייכים לקהילה הנוצרית. התקפות דומות נערכו גם בפקיסטן, בסומליה, בניגריה, בסודאן ומצרים - ובמילים אחרות קוראים לזה "טיהור אתני". במדינות מערביות אחדות עלתה הקריאה הנרגשת לסייע לנוצרים הנמלטים מעיראק, וזאת לאור פעילותם המכוונת של הארגונים האסלאמיים לזרז את בריחתם של הנוצרים מרחבי עיראק בעזרת סדרה מקיפה של פיגועי טרור רצחניים. כך למשל, בגרמניה עלתה הצעה לקלוט 2,500 נוצרים מעיראק לאור איומיהם של פעילי טרור מוסלמים כלפי בני העדה הנוצרית.

 

במהלך חודש נובמבר 2010 התרחשו אלפי אירועי טרור אלימים בסומליה, באפגניסטן, בפקיסטן, בעיראק, בסודאן, בניגריה, בתימן, בהודו ובקווקז שגרמו למותם של 2,318 בני-אדם; בחודש אוקטובר 2010 נהרגו 2,476 בני-אדם; בחודש ספטמבר 2010 נהרגו 2,390 בני-אדם; בחודש אוגוסט נהרגו 2,166 בני-אדם; בחודש יולי נהרגו 3,582 בני-אדם; בחודש יוני נהרגו 4,323 בני-אדם; בחודש מאי נהרגו 2,254 בני-אדם; בחודש אפריל נהרגו 1,768 בני-אדם; בחודש מרס נהרגו 2,536 בני-אדם; בחודש פברואר נהרגו 1,556 בני-אדם; בחודש ינואר נהרגו 2,166 בני-אדם. בחודשים ינואר-נובמבר 2010 נהרגו 27,535 בני-אדם מפיגועי טרור אסלאמיים ומאלימות אסלאמית.

 

 

טרור אסלאמי ואלימות אסלאמית - נובמבר 2010

מדינה:

הרוגים: (כולל חיילי נאט"ו)

פצועים: (אומדן הנמוך ביותר)

אפגניסטן:

1,000 (כולל 800 טרוריסטים)

1,200

פקיסטן:

349 (רבים מהם טרוריסטים)

1,200

סומליה:

323

1,000

עיראק:

211 (כולל 40 טרוריסטים)

700

תימן:

105

250

טג'יקיסטן:

82 (דיווח על חיילים בלבד)

מאות

הודו - קשמיר:

34

עשרות

רוסיה - קווקז:

27

עשרות

ניגריה:

21

 

סודאן:

16 (המספר האמיתי גבוה בהרבה)

מאות

מרוקו:

11

עשרות

איראן:

8 (כולל 5 שנהרגו בעיראק)

 

אלג'יריה:

7 (כולל 4 חיילים)

 

תאילנד:

6

 

מאלי:

5

 

אזרבייג'ן:

1 (חייל)

 

לבנון:

1 (חייל)

 

ישראל - רצועת-עזה:

2 (טרוריסטים מוסלמים)

10

 

 

 

חיילי נאט"ו:

59 (כולל 2 בעיראק)

עשרות

חיסולים-ממוקדים אמריקאים בפקיסטן:

50

עשרות

 

 

 

סה"כ:

2,318 הרוגים

3,350 פצועים (מינימום)

 

 

 

 

 

המלחמה בטרור האסלאמי

בעקבות חשיפת מסמכי מחלקת-המדינה האמריקאית באתר ויקיליקס, התברר שתימן אכן אישרה לארה"ב לערוך סדרה של חיסולים-ממוקדים בשטחה כפי שמסרנו על-כך בינואר 2010. למעשה, ממשלת תימן מתמודדת (בעזרת האמריקאים) עם שני גורמי טרור עיקריים - אל-קאעידה הפועל במקומות רבים ברחבי-תימן וארגון "אל-חוט'יין" השיעי הפועל בעיקר בצפון-תימן באזור הגובל עם סעודיה. בהתאם למדיניות האמריקאית, כוחות אמריקאים פועלים גם בסומליה ובפקיסטן. כך למשל, במהלך חודש נובמבר 2010, נהרגו בפקיסטן 50 בני-אדם בסדרה של חיסולים-ממוקדים אמריקאים. בחודשים ינואר-נובמבר 2010 נהרגו בפקיסטן 841 בני-אדם בחיסולים-ממוקדים, וזאת במסגרת המדיניות האמריקאית הנוכחית כלפי ארגוני הטרור הפועלים בפקיסטן - כאלה המעניקים סיוע לוגיסטי לארגוני הטרור הפועלים באפגניסטן. בחודש נובמבר 2010 נהרגו באפגניסטן ובעיראק 59 חיילים זרים - מרביתם חיילים אמריקאים. בחודשים ינואר-נובמבר 2010 נהרגו באפגניסטן 670 חיילים זרים, וזאת בהשוואה לשנת 2009 שבהמלכה נהרגו 521 חיילים זרים.

 

בחודש נובמבר 2010 הסתיים המבצע הצבאי הנרחב של טג'יקיסטן נגד פעילי טרור מוסלמים. על-פי הערכות אחדות, נהרגו מאות פעילי טרור מוסלמים במבצע הצבאי, אולם דוברים רשמיים בטג'יקיסטן מסרו רק על 80 חיילים טג'יקים שנהרגו לאורך המבצע כולו. אזורים נוספים כמו סודאן, הסהרה-המערבית וסומליה עדיין מהווים מוקדים של מתיחות עזה בין השלטון המרכזי לבין ארגונים טרור אסלאמיים ואחרים, החותרים להפלת השלטון או מבקשים להקים ישות מדינית עצמאית.

 

במהלך כל חודש נובמבר 2010 נשמרה הפסקת-האש בין המחתרת הכורדית לבין טורקיה. לפיכך, לא התרחשו אירועים חריגים שגרמו למותם של פעילים כורדים או של חיילים טורקים. ויחד עם זאת, מורגשת פעילות אווירית נרחבת של הכוחות הטורקיים המסתייעים בכוחות אמריקאיים הפועלים במרחב הכורדי בקרבת הגבול האיראני. שיתוף-הפעולה בין טורקיה, איראן וסוריה נגד חברי המחתרת הכורדית, החל לקבל צביון צבאי החורג מההקשר הכורדי, והוא מתייחס גם לנקודות-השקה הקשורות לראיה האסטרטגית המשותפת של שלוש המדינות בנוגע למרחב כולו.

 

הנתונים המופיעים בטבלת הטרור

הנתונים המופיעים בטבלת הטרור האסלאמי נאספו על-ידי מגזין זה - מגזין המזרח-התיכון - בעזרת מעקב יומיומי של הודעות ממשלתיות וידיעות חדשותיות שהופיעו במקורות בינלאומיים רבים במהלך התקופה הנדונה - החל מ-1 בנובמבר 2010 ועד ל-30 בנובמבר 2010. מספר ההרוגים והפצועים המופיע בטבלה כולל אזרחים, חיילים ופעילי טרור על-פי האומדן הנמוך ביותר. מרבית ההרוגים הם מוסלמים שנרצחו על-ידי מוסלמים החברים בתנועות רדיקליות ובארגוני טרור אסלאמיים.

--

מאמרים נוספים בנושא:

טרור אסלאמי - ינואר ‏2010

טרור אסלאמי - פברואר ‏2010

טרור אסלאמי - מרץ ‏2010

טרור אסלאמי - אפריל ‏2010

טרור אסלאמי - מאי ‏2010

טרור אסלאמי - יוני ‏2010

טרור אסלאמי - יולי 2010

טרור אסלאמי - אוגוסט ‏2010

טרור אסלאמי - ספטמבר ‏2010

טרור אסלאמי - אוקטובר ‏2010

==

מאת: ד"ר יוחאי סלע, "טרור אסלאמי - כמה בני-אדם נהרגו בחודש נובמבר 2010", מגזין המזרח התיכון, 2 בדצמבר 2010.

 

 

הוספת תגובה שלח לחבר





גלריית המגזין

 

 

  5 באפריל  2026

 

טרור אסלאמי: 443 בני-אדם נהרגו ביממה האחרונה - כולל כ-0 טרוריסטים מוסלמים בעזה

 

 

欢迎 来 到 中东 杂志

 

 

世界 各地 的 伊斯兰 恐怖 主义 

 国际 政治 和 以色列 历史

 

מגדל דוד

 

טרור אסלאמי נגד נשים

 

נשים כשפחות-מין באסלאם 

 

לאן נעלמות 20,000 נשים מוסלמים מדי שנה 

 

הטרגדיה הכפולה של הנשים היזידיות בעיראק

 

את מי מעניינת ילדה יזידית בת 5 

 

סופה הטרגי של העיתונאית הודאן נלאיה 

 

 

מאמרים על טורקיה

  

טורקיה - מדוע אי-אפשר לסמוך על מדינה מוסלמית

 

ארדואן משתעשע בטורקיה על חשבון הפלסטינים 

 

 קפריסין והתרגיל הטורקי

 

ארדואן עדיין מסוכן למדינת-ישראל 

  

 

 מאמרים על אפריקה

 

סומליה - סופה הטרגי של העיתונאית הודאן נלאיה

 

האיום כלפי הנוצרים בבורקינה-פאסו 

 

 אפריקה מנסה להילחם בטרור האסלאמי הקטלני

 

טרור אסלאמי, פליטים ומלחמת-אזרחים בקמרון

 

אנטומיה של טרור אסלאמי קטלני במוזמביק 

 

אלימות נגד נוצרים בעולם-המוסלמי ובמדינות נוספות 

 

טרור אסלאמי וקטסטרופה אנושית באגם צ'אד 

 

כמה עולה התמיכה הצבאית במאלי המוסלמית 

 

 

נשים בעולם-הערבי

 

ד"ר וופא סולטן - ליברלית ממצרים

 

מאי שידיאק - עיתונאית מלבנון

 

הייפא והבי - זמרת לבנונית

 

 

 

 

חדשות  המזרח התיכון

 

 

מאמרים מעניינים דרך מנוע-החיפוש של האתר 

 

פרויקט מחקרי - הצבא הטורקי מגן החילוניות הטורקית 

 

מחמוד דרוויש - משורר ההרס והחורבן 

 

אחמד שוקיירי וכישלונה של לאומיות הפלסטינית

 

מוחמד חסניין הייכל - העורך המיתולוגי של אל-אהראם

 

תפקידה של ממשלת הבעת' הסורית במלחמת ששת-הימים

 

אחמד סעיד - הקריין המיתולוגי של "סאות אל-ערב"

 

Israel 2026 - 10  Million People 

 GDP Per Capita 2026 - 60,000 Dollar

 

אתרי תוכן ותרבות

 

האתר של  ד"ר גיא בכור

אתר מידה

מגזין אלכסון 

ממר"י

בלוג מגזין המזרח התיכון

חדשות המזרח התיכון

 

 

מגזין המזרח התיכון

2026-2006

 

תמיכה במגזין המזרח-התיכון 

 

欢迎 来 到 中东 杂志 

 

 

עורך: ד"ר יוחאי סלע

 

sellayohai@gmail.com